FAQ

Vad innebär det att bli medicinsk massageterapeut?

Inom massagebranschen finns det mer eller mindre kvalificerade titlar. De brukar klassifieras i ordningen friskvårdsmassör, spamassör, massör, massageterapeut, medicinsk massageterapeut. Yrkesskolan för Massageterapier har nu lagt till en klassifiering till, nämligen muskelspecialist som är en medicinsk massageterapeut med specialisering inom olika kroppsliga problem.

Kan jag bli certifierad om jag går er utbildning?

Ja, går du en av våra yrkesutbildningar kan du på valfri ort, skriva Branschrådet svensk massage’s certifieringsprov som privatist.

Vad innebär licensiering via BOLST?

Branschorganisationen Licensierad Svensk Terapeut är den organisation som kvalitetssäkrar medicinska massageterapeuter. De övriga organisationerna skiljer inte på massör och massageterapeut trots att det kan skilja mycket i kompetens och utbildningslängd. Detta synsätt vill BOLST ändra på utan att gruppera befintliga medlemmar. Dessutom vill BOLST arbeta FÖR sina medlemmar. Läs mer här. Att vara licensierad är ett bevis på att du har en bra utbildning och basmedicinsk kompetens. Licensiering ingår i alla våra utbildningar där anatomi och fysiologi innefattas.

Är utbildningen studiemedelsberättigad?

YSMT är en privatskola och utbildningen är inte studiemedelsberättigad. Vad en del ändå gör är att t ex läsa till undersköterska parallellt med våra yrkesutbildningar.

Kommer jag kunna jobba heltid när jag pluggar yrkesutbildning hos er?

Vi har beräknat hemstudierna till ca fem timmar/dag. Vissa klarar det på kortare tid och nån annan tycker det är tungt. Det är individuellt. Är man ovan att studera påverkar det också, naturligtvis.

Om jag skriver underkänt på ett prov får jag göra om det då?

Du skriver omprov tills du blir godkänd. Detta ingår. När du studerar hos oss ska du lära för livet inte bara fram till nästa prov.

Om jag av någon anledning måste ta en paus i mina studier, vad händer?

Då hoppar du på en annan klass på samma nivå, när det passar dig bättre. Vi släpper heller inte iväg nån som inte känner sig mogen ut i yrkeslivet. Du kan gå om utbildningen upp till tre gånger.

Kan jag studera till muskelspecialist stegvis i min egen takt?

Ja, när du läst Basmedicin som är grund i utbildningen kan du sedan läsa till massageterapeut. Därifrån bygger du på med specialiseringar. Ett mer kostnadseffektivs sätt är att från början veta vilken specialisering du vill börja med och läsa en hel yrkesutbildning på 20 veckor direkt.

Är man försäkrad via skolan?

Du är under hela studietiden, via Svedea Specialförsäkringar, försäkrad i hela världen förutom USA och Canada.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>