Utbildningar

SKANDINAVIENS MODERNASTE HÄLSOSKOLA


 

Vi erbjuder dig flexibilitet och enkelhet. Hos oss läser du en yrkesutbildning på distans med teori och praktik både i klassrum och på hemorten i form av LIA -lärande i arbete. Förutom yrkesutbildningen har vi kompletterande påbyggnadsutbildningar som du kan söka till om du har behörighet samt kortutbildningar där vissa kräver förkunskaper och andra inte.

 

bildhemstudier

 

Medicinsk massageterapeut

Begreppet, medicinsk, innebär, hos YSMT, att basmedicinen, som är vårt största, teoretiska, ämne, motsvarar sjuksköterskeprogrammets vid Karolinska Institutet. Du läser så alltså inte endast om musklernas anatomi och fysiologi utan hela kroppens, på cell -och organnivå, innefattas i ämnet. Hos oss får du en gedigen anatomisk grund att stå på. Det tycker vi är viktigt när du ska bli medicinsk massageterapeut. Oavsett vilken utbildningsanordnare du väljer, för din medicinska massageutbildning, är det viktigt att utbildningsnivån i ämnet basmedicin motsvarar dina förväntningar.

 

Mikronutrition

All hälsa börjar med en frisk cell. Mikronutrition lär dig allt, du behöver veta, om cellnäring. För att du ska få ett mervärde har vi därför lagt till ämnet mikronutrition i studieplanen.

 

Yin yogainstruktör

Nytt för i år är att vi även erbjuder yin yoga på schemat. Yin yoga är, enligt oss, det snabbaste sättet att nå ökad rörlighet i rörelseorganen. Du kommer efter utbildningen självständigt kunna instruera egna klasser.

 

yoga

 

Specialisering

YSMT erbjuder en förstklassig specialistutbildning. Som enda enda massageskola utbildar vi specialister. Specialisering är Vitalmetoden, som, ursprungligen, är utvecklad mot spänningshuvudvärk. Idag kan de flesta muskulära smärtsymtomen behandlas med metoden.

 

Flippat klassrum

Eller bakvänd pedagogik, som vi kallar det, innebär att du får tillgång till ditt studiematerial, läser det självständigt, med stöd av din lärare, om du behöver. Vi anser att om du studerat materialet innan dina lärarledda lektioner så ställer du bättre frågor vid sammankomst. Du går igenom materialet så många gånger du behöver för att ta till sig innehållet före nästa sammankomst. Detta innebär att lektionen kan ägnas åt fördjupning, analys och individuell anpassning.

 

bildlärarledd

 

SGL-Small group learning

Vårt mål att möta varje elev, som en individ, förutsätter mindre grupper. De små grupperna gör att du har fördelen att få mer tid med dina lärare. Det skapar, även, en unik sammanhållning i gruppen som ofta fortsätter efter utbildningen där våra elever jobbar i team. YSMT är en skola under ständig utveckling och små grupper innebär att vi kan skräddarsy respektive kurs efter gruppens förkunskaper. Modellen främjar självständigt tänkande, kommunikation, grupparbete, presentation -och debattfärdigheter.

 

bildsgl

 

Våra lärare

Alla våra lärare är aktiva inom sina respektive ämnesområden, har en nära anknytning till arbetslivet och besitter stor kompetens. De är intresserade av de nya medicinska rönen och att ständigt utvecklas som individer. Detta är en förutsättning för att få samarbeta med oss.

 

bildlärareelev

 

Föreläsningar

Vi tror på växande genom lärande. Därför bjuder vi in externa föreläsare inom intressanta ämnen som är relevant för utbildningen. Det kan, t ex vara en lymf-massör, akupunktör, en laserterapeut eller en framgångsrik hälsoföretagare som kommer och berättar om sina yrken.

 

Kvalifikation

När du väljer utbildning -välj en kvalificerad skola
Vår läroplan uppfyller både BOLST -Branschorganisationens  Licensierad Svensk Terapeut och BSMM -Branschrådets Svensk Massage krav för medlemskap.

Vi följer också YH-myndighetens riktlinjer för Yrkeshögskoleutbildning för att vi vill ge dig mer.

Vi är mycket stolta över vårt studiematerial som är specialskrivet för, både, teori -och distansstudier.

Du är behandlingsskadeförsäkrad via BOLST och SVEDEA under hela utbildningen och ett år från kursstart.

 

bild

 

 

LIA -Lärande i arbete

Vi har i vårt samarbete med branschens bästa yrkesutövare LIA-utbildning. Du lär av aktiva massageterapeuter i arbetsplatspraktik. Erfarenheten du får är ovärderlig. Antingen hittar du din egen praktikplats eller så väljer du en av våra ansluta terapeuter.

 

bildsamarbete

 

Studieplanering på schemat

Forskning visar att elever som lagt tid på studieplanering har större benägenhet att fullfölja sina studier. Du underlättar ditt lärande och motivationen ökar. Du lär dig vilka inlärningsmodeller det finns och får prova dig fram för att se vilka som passar dig som person. Därför lägger vi två hela dagar på att planera både studier och fritid under hela kursen. Det tycker vi är smart.

smartlärande

Starta Eget

Under utbildningens gång startar du ditt företag så att du parallellt med din examinering  är redo för arbetslivet som en professionell hälsoföretagare. Många av våra elever har en befintlig kundkrets redan under utbildningen och det är viktigt att veta hur du betalar skatt, bokför och marknadsför din verksamhet. Vi vill ge dig verktygen för att lyckas.

 

bildverktyg

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>