Skolan

VI UTBILDAR SPECIALISTER


Yrkesskolan för Massageterapier

Yrkesskolan för massageterapier har, för kvalitetens skull, alltid små klasser med max 20 elever. Detta innebär att vi kan erbjuda dig en stor flexibilitet och enkelhet. Dessutom får du som elev mer utrymme med dina lärare. Vår styrka är att se dig som elev och möta dig precis där du står idag. Alla våra lärare är yrkesverksamma inom sina ämnesområden och intresserade av de senaste rönen. Detta är en förutsättning för att få jobba hos oss. Vi har även en stab av externa föreläsare som delar med sig av sina mångåriga erfarenheter. Hos oss pluggar du på halvdistans där all teori läses på hemorten och patientpraktiken görs vid skolan och LIA -lärande i arbete.

Vår pedagogik

Vid de lärarledda teorilektionerna på skolan repeterar vi den teori du redan läst och kan. Vår pedagogik, detta, ”bakvända” inlärningssätt har visat sig vara mycket effektivt. Med vår pedagogik och praktiska träning har våra elever, på rekordtid, nått sin fulla potential. 100% av våra elever som skrivit BSMMs certifieringsprov har blivit godkända och 90% är godkända av BOLST. Vi är ensamma om pedagogiken taktil gnosis där våra elever tränar på varann med ögonbindel för att snabbt träna upp känslighet i händer och fingrar. YSMT är först ut med att utbilda muskelspecialister. Vår målsättning är att det inom en snar framtid ska finnas en YSMT-utbildad medicinsk massageterapeut med specialistkompetens, på varje smärtmottagning.

 

SKAPA-prisvinnande specialisering

Vårt specialiserande ämne mot huvudvärk, Vitalmetoden, vann 2013 delfinalen av Sveriges största innovationspris, SKAPA, instiftat till minne av Alfred Nobel.

Våra lärare och handledare

Ett grundkrav avseende de för undervisningen anlitade lärarna och konsulterna är att varje lärare skall ha formell kompetens och behörighet samt vara en omvittnat god pedagog med flerårig yrkeserfarenhet. Detta vidgar skolans möjligheter till att hålla högsta möjliga standard via den värdefulla kunskap och insikt som dessa yrkesverksamma utbildare tillför.

Vår grundare

Alla våra specialistutbildningar är utvecklade och utvärderade av vår hälsoutvecklare och SKAPA-prisvinnare Anette Pettersen. Anette har jobbat med hälsa sedan 1980-talet och med smärtproblematik i Vitalmetoden sedan 2005. Hon är även grundare och utbildningsansvarig vid YSMT och är ordförande i BOLST.

Vitalmetoden, BOLST och YSMT ingår i varumärket Curego AB.

 

Myndigheten för Yrkeshögskolan

För att hålla maximal kvalitet i vår utbildningsplan följer vi MYHs riktlinjer för YH-utbildning. Vi utbildar i nära samarbete med näringslivet och anpassar utbildningen utifrån Myndighetens krav på utbildningsanordnare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>